, , ,

Revamp Semula Wardrobe Anda


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Umum para gadis dan wanita sekalian, wardrobe mesti dah penuh dan tiada tempat untuk meletak pakaian tambahan lagi (baca: baju baru). Hal ini pasti merunsingkan fikiran. Nak “letgo” tapi sayang atau tak tahu mana satu patut dilepaskan. Maka, mungkin tips ini berguna bagi anda …
large
1. Detox
Almari anda perlu 100% detox dari pakaian yang jarang dipakai atau tidak pakai langsung. Utamakan pakaian yang selesa dan cantik bila menggayakannya.

detox-your-wardrobe

2. Cari identiti sendiri
Carilah identiti dan personaliti anda dan kemudian padankan dengan busana yang sediada di dalam almari itu. Heheh sedia maklum kita tinggal di Malaysia, jadi baju beropol-ropol atau berbulu tidak sesekali sesuai untuk pemakaian harian. Bertindak bijak ya.

ser1

 

3. Susun dan cermat
Susun secara teratur seperti dress labuh, blouse formal dan lain-lain milik anda dan jagalah dengan cermat seperti ikuti arahan pencucian pada label busana tersebut. Pasti akan memanjangkan hayat dan sentiasa evergreen.

wadrobereview

4. Item yang wajib ada
Pakaian asas perlu ade untuk aktiviti seharian. Pastikan selesa dan bersesuaian dengan aktiviti. Item seperti white&black shirt, cardigan, blazer, little black dress dan skirt maxi labuh, jeans antara wajib dalam list.Terpulang kepada anda jika tidak bersesuaian, namun masih boleh dikira agak penting bila mahu diguna waktu kecemasan.

y

Setelah wardrobe sudah diberi nafas baru.. bolehlah start shopping baju baru. Eh? Hahaha. Selamat mencuba…

images30

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by Nana Othman

Weird? Please.. I'm Limited Edition haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *