Search Results for:

  • , ,

    Siri Aesthete – Melangkah ke dunia puisi

    Memandangkan demam Ada Apa Dengan Cinta menular semula anak-anak muda (dan yang pernah muda) di Malaysia, eloklah kiranya siri ini diteruskan dengan satu lagi cabang seni yang indah ini, iaitu bagaimana menghayati sajak atau puisi. Di sekolah, anda mungkin telah mempelajari cara memahami sesuatu sajak itu secara lebih bersistematik, tetapi, entah di mana silapnya, mungkin kerana […]

  • , ,

    Nasi Timbel Di Anggerik Kuring

    Nasi timbel? Apakah? Pencarian makanan-makanan menarik di Cyberjaya diteruskan. Kali ini, aku sekali lagi dibawa (oleh diri sendiri) ke Shaftsbury Square kerana inilah tempat yang paling dekat untuk cari makan. Sedang aku berjalan-jalan pusing mengelilingi kawasan ini, aku ternampak sebuah restoran yang kelihatan baru. Macam tak pernah nampak sebelum ni. Jadi, aku assume mungkin ini […]

  • ,

    Carbonara & Meatball Recipe

    Perkongsian kali ini adalah berkenaan resepi yang “well basically” semua orang suka. Spaghetti Carbonara w/ Meatball Apa yang bestnya adalah, sos Carbonara  tu dibuat dari scratch, dan kos jauh lebih murah dari beli brand yang sedia ada di pasaraya pasaraya terkenal. ok Let’s Go, ini adalah bahan-bahan penting:  Untuk Spaghetti Whipping Cream Bawang Besar + Bawang […]

  • , ,

    3 Cara Mudah Memulakan Projek Sosial Anda Sendiri

    Ramai antara kita, bila melihat teman-teman lain yang mula join aktiviti kemasyarakatan terasa juga ingin memulakan projek mereka tersendiri. Betul tak? Ramai yang cuba bertanyakan kepada saya bagaimana nak mula dengan projek mereka sendiri. Kenapa? Sebab setiap dari kita punya idea yang berbeza. Tak semestinya apa yang saya suka lakukan, orang lain suka lakukan. Jadi, cara […]

  • , ,

    5 Tips Untuk Hias Rumah Gaya Scandinavian

    Sesiapa yang sudah mempunyai rumah sendiri, pasti seboleh mungkin mahu menghias rumah dengan gaya yang unik dan praktikal. Setelah penat bekerja seharian, pasti badan dan mata kita mahu pulang ke rumah yang sedap mata memandang. Gaya Scandinavian sudah lama menjadi pilihan mereka yang gilakan hiasan rumah. Gaya  ini sudah muncul dari zaman 1950-an lagi di negara-negara […]

  • , ,

    Green Banana Leaf, Cyberjaya

    Jadi, pencarian makan-makan aku di Cyberjaya diteruskan. Kali ini, aku membawa diri ke sebuah restoran nasi daun pisang. Kalau kerja di Kuala Lumpur dulu, bolehlah juga memenuhi nafsu di Sri Nirwana Maju, Bangsar. Tapi memandangkan di Cyberjaya ni cuma ada satu saja nasi daun pisang yang aku perasan, jadi marilah kita cuba. Sedap tak sedap, […]

  • , , ,

    5 Sebab Kenapa Anda Perlu Menonton Ada Apa Dengan Cinta 2 #AADC2

    Filem sekuel Ada Apa Dengan Cinta 2 menemui penonton pada tanggal 28 haribulan yang lalu. Peminat AADC sudah pasti tidak sabar menonton kesinambungan kisah percintaan Cinta dan Rangga. Team ehgosheep berpeluang menghadirkan diri pada tayangan perdana AADC2 yang berlansung di e@Curve minggu lalu. Jom kita baca 5 sebab utama mengapa anda WAJIB menonton AADC2 1. […]

  • ,

    Tips Packing Untuk Bercuti

    Flight ticket dah beli, penginapan dah book. Tick tock tick tock, masa yang ditunggu telah pun tiba. Pasti anda teruja untuk mula mengemas beg. Tak kisah la sama ada backpacking atau tidak, bagi sesetengah orang upacara packing ni la yang paling hazab (saya, contohnya)   Sebelum anda mulakan, perkara yang paling penting perlu diambil kira […]

  • ,

    Patty and Pie, Petaling Jaya

    Ada peminat burger dan pizza ? kalau ada kami nak share satu tempat makan ni yang korang boleh makan Burger dan juga Pizza dalam masa yang sama. Patty and Pie nama diberi, menunya yang pelbagai buatkan korang rasa resah sebab hampir kesemuanya nampak menyelerakan, tapi  jangan risau sebab kalau nak dibandingkan dengan kedai makanan laju […]