Search Results for:

  • ,

    Selalu Dengar Burger Ayam, Daging dan Benjo, Mana Pulak Datang Burger Panda Ni?

    Hello guys, jangan terkejut pulak tengok tajuk tu, Chill out ok ? Tiada seekor panda pon yang digunakan sebagai bahan. Minggu lepas, sedang kami dalam perjalanan pulang kerumah dari kerja, dengan perut yang lapar, pada dahulunya kami perasan je kedai tu, tapi tak pernah terlintas nak singgah pon, tapi disebabkan lapar, dan uniknya kedai ni, […]

  • , , ,

    Klip teaser terbaru filem Finding Dory dilancarkan

    Ikan-ikan di lautan akan kembali dengan pengembaraan yang baru! Disney Pixar baru saja melancarkan klip terbaru filem animasi Finding Dory yang merupakan sekuel kepada filem Finding Nemo. Kelihatan dalam trailer ini ialah watak-watak lama dari filem Finding Nemo yang kembali serta beberapa watak baru yang pasti akan menghiburkan. Dalam filem Finding Nemo sebelum ini, seekor […]

  • , ,

    5 aktiviti yang boleh anda lakukan di kafe kopi

    (Kali ini, kita lari sebentar daripada siri aesthatic dan melangkah sebentar ke dunia yang penuh aroma yang menyegarkan) Kafe kopi tumbuh bak cendawan selepas hujan sejak kebelakangan ini. Dengan reka bentuk dalaman yang menarik dan unik serta ‘cozy’ menggamit pengunjung untuk masuk dan hanyut di dalam ketenangan diiringi aroma kopi yang mewangi. Kafe yang dimaksudkan di […]

  • , ,

    Ramadhan Buffet @ Spring Garden, Putrajaya

    Ramadhan semakin tiba, dan untuk food-hunters, that means one thing; Good food coming up! Kami telah berkesempatan meluangkan masa di buffet preview yang dianjurkan oleh Restoran Spring Garden yang terletak di Taman Botani, Putrajaya. Mari kita lihat apa yang disediakan di sana. Sekarang, mari kita lihat juadah apa yang disediakan di sana. Sekarang, mari kita beralih […]

  • , , ,

    Kenapa X-Men: Days of Future Past wajib ditonton?

    Hasil perkongsian Khaidir Shahri Untuk Fahami All Timeline X-men Trilogy. Pandangan aku sebagai peminat film X-men(bukan komikfan hehe) mengenai timeline film2nya.. perbetulkan sekiranya silap ya.. 2000 – 2006 FOX telah menghasilkan dua filmnya iaitu X-men 1 & 2.. kemudiannya disusuli dengan X-men The Last Stand yang dikatakan sebuah film akhir X-men Trilogy.. Pada 2009 Fox cuba untuk […]

  • ,

    Edisi Fesyen Kerja

    20 item wajib untuk edisi kerja para gadis/wanita berkerjaya -Semestinya para gadis pasti pening pabila mahu memulakan hari anda untuk bersiap ke tempat kerja. Jangan khuatir ikuti panduan ini, anda pasti tidak digelar “wardrobe malfunction”. Semua mata pasti tertumpu padamu. Selamat Mencuba…… PAKAIAN Baju kurung moden (tanpa pesak) Baju Kurung Teluk Belanga Little Black Dress […]

  • , , ,

    10 Koleksi Raya Yang Anda Patut Usha Untuk Syawal Tahun Ini

    Diam tak diam, sekejap sahaja Ramadhan akan menjelang kan? Rasanya macam baru saja habiskan masa dengan family di meja makan untuk berbuka puasa tahun lepas. Pantas betul masa berlalu. 30 hari Ramdhan dan insya-Allah Syawal pula akan menjelma. Ini mungkin masa yang sesuai untuk anda yang sudah mahu mulakan persiapan raya. Orang kata, elok bermula […]

  • ,

    Resipi Ayam Butter

    Hello, siapa pernah makan dekat ‘Gold Chillis’ ? Mesti semua mengidam nak makan ayam butter diaorang kan ? Tapi disebabkan kedai tu selalu sangat full table, jadi ramai juga yang balik dengan muka hampa dan perut berkeroncong. Oh well fear not my friend as your supper chef is here ! Hari ni saya nak kongsikan resepi AYAM BUTTER […]

  • ,

    Kambing Bakar Ayam Penyet Sahara, Meru

    Menaip tajuk entri ni saja sudah membuatkan aku terliur. Pertama kali aku mengetahui akan kewujudan “kedai kambing bakar” ini adalah melalui perkongsian kawan-kawan di Twitter. Siapa yang tidak tergoda apabila gambar kambing bakar melintasi timeline once in a while. Melalui itu, khabar mengenai kedai makan ini mula tersebar. The power of “words of mouth”. Tapi […]