Search Results for:

  • ,

    Klang Parade Iftar (Part II)

      Baiklah, menyambung review dari Part I, aku menyambung jelajah #KlangParadeIftar. Tapi kali ini, bukan untuk makan. Rehatkan perut dulu. Aku…   Shopping Raya!   Dan untuk mencari kelengkapan raya, aku singgah ke SSF. Tahu tak SSF ni apa? SSF ni merupakan sebuah gudang yang menyediakan kelengkapan rumah. Dari perabot, ke pinggan mangkuk dan kain […]

  • ,

    Apa Itu Klang Parade Iftar?

    Ramadhan tiba lagi. Jadi, ke mana destinasi untuk kita cari makan pula?   Baru baru ini, aku diberi kesempatan menjelajah Klang Parade untuk makan makan sempena #KlangParadeIftar. Apa benda nya Klang Parade Iftar ni? Klang Parade, yang terletak di Klang (duhhh) adalah sebuah shopping mall yang menggunakan tema “Hibiscus” atau Bunga Raya, bunga kebangsaan.   […]

  • , ,

    Elizabeth Tan Luah Perasaan Melalui Single Baru Beliau “Tabah”

    Elizabeth Tan yang popular dengan lagu Knock Knock, Setia ft Faizal Tahir dan Are You Leaving Now kini tampil dengan single terbaru yang bertajuk “Tabah” Lagu dan lirik oleh Audi Mok, Shazee Ishak dan Elizabeth Tan. Jika didengar setiap bait lirik lagu ini seperti ada yang mau disampaikan oleh Elizabeth Tan kepada semua. Kalau tak […]

  • ,

    Selalu Dengar Burger Ayam, Daging dan Benjo, Mana Pulak Datang Burger Panda Ni?

    Hello guys, jangan terkejut pulak tengok tajuk tu, Chill out ok ? Tiada seekor panda pon yang digunakan sebagai bahan. Minggu lepas, sedang kami dalam perjalanan pulang kerumah dari kerja, dengan perut yang lapar, pada dahulunya kami perasan je kedai tu, tapi tak pernah terlintas nak singgah pon, tapi disebabkan lapar, dan uniknya kedai ni, […]

  • , , ,

    Klip teaser terbaru filem Finding Dory dilancarkan

    Ikan-ikan di lautan akan kembali dengan pengembaraan yang baru! Disney Pixar baru saja melancarkan klip terbaru filem animasi Finding Dory yang merupakan sekuel kepada filem Finding Nemo. Kelihatan dalam trailer ini ialah watak-watak lama dari filem Finding Nemo yang kembali serta beberapa watak baru yang pasti akan menghiburkan. Dalam filem Finding Nemo sebelum ini, seekor […]

  • , ,

    5 aktiviti yang boleh anda lakukan di kafe kopi

    (Kali ini, kita lari sebentar daripada siri aesthatic dan melangkah sebentar ke dunia yang penuh aroma yang menyegarkan) Kafe kopi tumbuh bak cendawan selepas hujan sejak kebelakangan ini. Dengan reka bentuk dalaman yang menarik dan unik serta ‘cozy’ menggamit pengunjung untuk masuk dan hanyut di dalam ketenangan diiringi aroma kopi yang mewangi. Kafe yang dimaksudkan di […]

  • , ,

    Ramadhan Buffet @ Spring Garden, Putrajaya

    Ramadhan semakin tiba, dan untuk food-hunters, that means one thing; Good food coming up! Kami telah berkesempatan meluangkan masa di buffet preview yang dianjurkan oleh Restoran Spring Garden yang terletak di Taman Botani, Putrajaya. Mari kita lihat apa yang disediakan di sana. Sekarang, mari kita lihat juadah apa yang disediakan di sana. Sekarang, mari kita beralih […]

  • , , ,

    Kenapa X-Men: Days of Future Past wajib ditonton?

    Hasil perkongsian Khaidir Shahri Untuk Fahami All Timeline X-men Trilogy. Pandangan aku sebagai peminat film X-men(bukan komikfan hehe) mengenai timeline film2nya.. perbetulkan sekiranya silap ya.. 2000 – 2006 FOX telah menghasilkan dua filmnya iaitu X-men 1 & 2.. kemudiannya disusuli dengan X-men The Last Stand yang dikatakan sebuah film akhir X-men Trilogy.. Pada 2009 Fox cuba untuk […]

  • ,

    Edisi Fesyen Kerja

    20 item wajib untuk edisi kerja para gadis/wanita berkerjaya -Semestinya para gadis pasti pening pabila mahu memulakan hari anda untuk bersiap ke tempat kerja. Jangan khuatir ikuti panduan ini, anda pasti tidak digelar “wardrobe malfunction”. Semua mata pasti tertumpu padamu. Selamat Mencuba…… PAKAIAN Baju kurung moden (tanpa pesak) Baju Kurung Teluk Belanga Little Black Dress […]