Search Results for:

  • , , ,

    [Video] Charlie Puth Lancarkan Muzik Video We Don’t Talk Anymore (feat. Selena Gomez)

    Charlie Puth yang popular melalui Youtube dan juga pernah bergandingan dengan Wiz Khalifa menerusi lagu See You Again dan juga dengan Megan Trainor dengan lagu Marvin Gaye kini muncul dengan lagu terbaru. Charlie Puth juga bergandingan dengan Selena Gomez untuk lagu We Don’t Talk Anymore yang muzik videonya baru sahaja dimuatnaik di laman youtube semalam. […]

  • , ,

    [Video] Resepi Buttermilk Scones Oleh Dato’ Fazley Yaakob

    Dato’ Fazley Yaakob merupakan duta untuk jenama King’s Ice Cream dibawah syarikat F&N. Ini adalah tahun ke-tiga Dato’ Fazley menjadi jurucakap dalam semua promosi jenis-jenis ice cream dari jenama King’s. Tahun ini, mereka telah menghasilkan 8 video resipi dimana bukan sekadar cara-cara membuat hidangan ice cream lebih menarik tetapi juga dengan menggunakan ice cream sebagai […]

  • , , , ,

    “Bayang” Single Terbaru dari Bintang Smule, Khai Bahar

    Bintang Smule yang kini bernaung dibawah syarikat rakaman NAR Records iaitu Khai Bahar hadir dengan single terbaru beliau yang bertajuk Bayang. Lagu dan lirik single terbaru Khai Bahar ini dihasilkan oleh Eddy Khalifah. Khai Bahar yang kini sibuk dengan pelbagai jemputan dikatakan tidak sempat untuk mengkaji apa maksud disebalik lagu bayang ini. Dia juga mengatakan […]

  • ,

    Beyonce Ungguli Pencalonan MTV Video Music Awards 2016

    MTV Video Music Awards 2016 kembali. Video klip merupakan medium yang penting untuk mempromosikan lagu atau single terbaru seseorang artis. Lagi-lagi dalam zaman media sosial sekarang, kehebatan audio perlu selari dengan gahnya visual yang dipersembahkan. Kerana itu, saya merasakan majlis MTV Video Music Awards masih relevan.

  • , , ,

    Makanan Tradisional Di Hari Raya

    Pejam celik, pejam celik kita sudah pon menghampiri 15 Ramadhan dan insya-Allah dalam masa dua minggu lagi kita akan menyambut ketibaan Syawal. Bila Hari Raya, tak sah lah kan kalau tak ada makanan sedap-sedap? Biasanya memang makanan yang ditunggu-tunggu bila Hari Raya adalah makanan tradisional masing-masing. Tiap suku kaum mempunyai makanan tradisional yang berbeza-beza. Mungkin […]

  • , , ,

    Fesyen : Tips Make Up

    Solekan atau lebih dikenali sebagai make up mungkin boleh dianggap sebagai seni atau skill yang tidak semua orang ada. Jika salah teknik atau gaya, mungkin wajah anda akan kelihatan jelik atau jika anda hebat menggunakan gaya solekan yang betul, anda akan kelihatan cantik dan begitu diva sekali! Jom usha tips make up asas untuk kaum […]

  • , , , ,

    Calvin Harris Sedang Menulis “Breakup Song” bersama Kanye West ?

    Selepas memutuskan hubungan dengan Taylor Swift,ramai yang menunggu lagu atau album baru dari Taylor Swift kerana sebelum ini lepas je Taylor putus cinta dia akan keluar dengan lagu baru. Namun kali ini yang mengejutkan Calvin Harris pula dikatakan sedang menulis “Breakup Song” untuk Taylor Swift Setelah hubungan Taylor Swift dan Calvin Harris kelihatan tidak berjaya, […]

  • ,

    Klang Parade Iftar (Part II)

      Baiklah, menyambung review dari Part I, aku menyambung jelajah #KlangParadeIftar. Tapi kali ini, bukan untuk makan. Rehatkan perut dulu. Aku…   Shopping Raya!   Dan untuk mencari kelengkapan raya, aku singgah ke SSF. Tahu tak SSF ni apa? SSF ni merupakan sebuah gudang yang menyediakan kelengkapan rumah. Dari perabot, ke pinggan mangkuk dan kain […]

  • ,

    Apa Itu Klang Parade Iftar?

    Ramadhan tiba lagi. Jadi, ke mana destinasi untuk kita cari makan pula?   Baru baru ini, aku diberi kesempatan menjelajah Klang Parade untuk makan makan sempena #KlangParadeIftar. Apa benda nya Klang Parade Iftar ni? Klang Parade, yang terletak di Klang (duhhh) adalah sebuah shopping mall yang menggunakan tema “Hibiscus” atau Bunga Raya, bunga kebangsaan.   […]