Search Results for:

  • , , ,

    SBS Sahkan Rancangan Running Man Tidak Akan Berakhir

    Ramai peminat rancangan realiti popular Running Man ini kecewa dan sedih apabila mereka dapat tahu yang rancangan ini akan berakhir tahun ini. Namun SBS sudah pun mengesahkan yang rancangan ini tidak akan berakhir walaupun dilanda dengan pelbagai kontroversi. Pada asalnya mereka mengumumkan yang rancangan Running Man ini akan berakhir setelah kontroversi yang mengatakan mereka membuang […]

  • , , , ,

    Konsep dan Inspirasi di Sebalik Poster Finalis #AJL31 Yang Superb Ini

    Perkataan pertama yang keluar dari mulut kami bila melihat kesemua 12 poster finalis Anugerah Juara Lagu yang ke-31 ini ialah “Power gila”. Jarang untuk melihat poster promo yang sangat kreatif macam ni. Apa-apa pun kami ucapkan tahniah kepada Rosman Nizar (@rosmanpositivo) dan Hafiz Nordin (@hafizdetroit) yang mengeluarkan idea untuk buat poster yang kami rasa power nokharom […]

  • , , , , , , , ,

    10 Perkara Bodoh Yang Orang Malaysia Ambil Peduli Sepanjang 2016.

    Zaman sekarang ni, sikit-sikit viral, sikit-sikit viral. Semua benda nak viral. Benda baik-baik kalau nak viral, takpe lagi. Tapi benda yang remeh-temeh nak viral, nak ambil peduli kadang-kadang bro tertanya jugak, salah siapa sebenarnya Malaysia ni tak maju-maju lagi. Salah orang atasan atau salah kita-kita yang dekat bawah ni yang ambil peduli benda yang tak […]

  • , ,

    Senarai Keperluan Besalin Ibu & Anak Di Hospital

    Untuk ibu yang bakal menyambut kelahiran anak pasti akan sedikit gementar kan? Lagi-lagi kalau ini adalah pengalaman pertama anda. Kalau boleh semuanya mahu disiapkan dalam keadaan sempurna dan mahu elakkan ada benda yang tertinggal. Jadi, untuk membantu menghilangkan kegusaran para ibu, ini dia senarai keperluan ibu & anak di hospital. Senarai ini boleh membantu anda […]

  • , , ,

    Tiada Penyingkiran? Elly Mazlien Tarik Diri Gara-Gara Komen Tok Ram? #GegarVaganza

    Ramai peminat Elly Mazlien kelihatan kecewa ketika Elly Mazlien tersingkir dari rancangan Gegar Vaganza malam ini. Namun komen yang ditinggalkan oleh Jihan Muse di instagram beliau dan di instagram rasmi Gegar Vaganza mengundang tanda tanya Jadi adakah dakwaan Jihan Muse yang mengatakan Elly Mazlien tarik diri dari rancangan Gegar Vaganza ini benar atau tidak? Sebenarnya […]

  • , , , , ,

    Liyana Jasmay Muncul Dengan Dua Single Terbaru

    Selepas tiga tahun menyepi tanpa sebarang lagu baru, kini Liyana Jasmay kembali meneruskan perjuangannya dalam dunia muzik. Jujur, single terakhir darinya sebelum ini menerima respon positif dari peminat dunia muzik. Beliau yang sebelum ini agak terkilan dan sedikit merajuk dengan industri seni kerana merasakan dirinya seakan tidak dihargai.“Saya lihat industri mula memandang bakat baharu yang […]

  • , ,

    Gary Sah Meninggalkan Rancangan Realiti “Running Man”

    Peminat Gary dan peminat Running Man pasti akan sedih apabila mendengar berita ini. Gary dikatakan sah meninggalkan rancangan realiti “Running Man”. Sebab kenapa Gary tidak lagi terlibat dengan rancangan ini ialah dia ingin menumpukan perhatian kearah muzik yang kita semua tahu Gary merupakan rapper untuk kumpulan Leessang. Penerbit rancangan “Running Man” menghormati apa saja keputusan Gary, […]

  • , ,

    Percutian Mewah Di Vivanta by Taj Pulau Rebak Langkawi

    Hujung minggu lalu, team Ehgosheep berpeluang bercuti ke Pulau Langkawi. Walaupun hanya berada dia sana dua hari satu malam sahaja, namun memang puas hati kerana kami berpeluang menginap di salah satu hotel mewah di zpulau Langkawi iaitu Vivanta by Taj. Hotel Vivanta by Taj adalah satu-satunya hotel yang berada di kawasan private island, Pulau Rebak. […]

  • , , ,

    Cinta Taylor Swift dan Tom Hiddleston Bertahan 3 Bulan Sahaja

    Masih ingatkah lagi anda tentang berita Taylor Swift dan Tom Hiddleston yang asyik bercumbuan di Rhode Island pada Jun lepas? Ya, siapa boleh lupa tentang kisah cinta baru Taylor Swift yang baru sahaja memutuskan hubungan dengan Calvin Harris. Namun selepas segala saat romatis bersama, pertemuan bersama keluarga, hubungan antara dua bintang ternama ini tidak bertahan lama. […]

  • , ,

    Ulasan Filem Pekak : Riuh, Ghairah dan Dosa dalam warna hidup remaja

    Seorang jejaka dan gadis bertemu lalu jatuh cinta dan seperti kebiasaan setiap percintaan pasti menemui halangan-halangan yang ingin memisahkan dua hati yang terpaut. Bunyinya agak cliche tetapi itulah premis filem Pekak ini. Apa yang membezakan Pekak dengan filem-filem cinta yang lain ialah latar kehidupan watak-watak utama dan halangan yang dihadapi oleh watak Uda dan Dara. […]