Search Results for:

  • , ,

    Pencuri hati atau pencuri peluang?

    Hampir setiap hari kita dilambakkan dengan bakat-bakat baru yang kononnya bakal “mewarnai” dunia hiburan tanah air. Namun disebalik kenyataan ini, kebenarannya kita dilambakkan dengan bakat yang biasa-biasa sahaja. Siapa sahaja kini boleh bergelar artis, tapi tidak semua hadir dalam industri untuk mempertaruhkan bakat luarbiasa. Ada yang datang untuk menjadi terkenal dan disegani. Tidak kurang juga […]

  • , ,

    Tips Penting Melancong Ke New Zealand

    Bila nak pergi melancong ke suatu tempat, mesti ramai yang memilih untuk dapatkan atau baca tips apa yang patut dan tak patut dibuat di lokasi melancong tu. Jarang sangat jumpa orang yang main terjah sahaja tanpa membca atau minta tips. Jadi kami nak kongsikan kepada anda tips melancong ke New Zealand oleh seorang gadis ini. […]

  • , , , , ,

    Beauty and The Beast Ditangguhkan Tayangannya. Berikut Reaksi Rakyat Malaysia

    Sejak semalam, kecoh di media sosial tentang penangguhan tayangan filem Beauty and The Beast lakonan Emma Watson dan Dan Stevens di Malaysia dan beberapa negara lain. Ramai yang menyuarakan pendapat dan juga amarah mereka apabila filem yang ditunggu-tunggu itu ditangguhkan tayangannya. Filem ini dikhabarkan ditangguhkan tayangannya atas sebab satu adegan kecil yang memaparkan dua lelaki […]

  • ,

    Jadi Sebenarnya Tealive Bukanlah Chatime?

    Selepas sahaja Loob Holding menjenamakan semula semua 160 outlet Chatime sebagai Tealive, muncul ura-ura yang mengatakan Tealive ini bukanlah Chatime yang sebenar. Ini telah dijelaskan oleh satu akaun twitter yang mengatakan Chatime tidak akan bertukar ke Tealive atas beberapa sebab seperti yang mereka tweet di twitter Why we chose CHATIME, and not convert to Tealive. […]

  • , , , ,

    Video Teaser Filem Deadpool 2 Sudah Tersebar?

    Dikala orang masih lagi sibuk dengan filem LOGAN, video teaser filem Deadpool 2 pula dikatakan tersebar di beberapa pawagam di luar negara.  Seorang penonton telah berjaya merakamkan video teaser filem Deadpool yang dikatakan dimainkan sebelum filem LOGAN ditayangkan. Video teaser tersebut memaparkan Deadpool sedang menukar pakaian dalam pondok telefon cara yang sama seperti Superman apabila […]

  • , , , ,

    Kenapa LOGAN Putus Asa dengan Hidupnya?

    Hasil tulisan :Khaidir Shahri Teori TIMELINE James Howlett aka LOGAN 2017 didalam XMEN TRILOGY bagi penonton yang telah membesar dengan watak wolverine dari HUGH JACKMAN selama 17tahun ini, aku rasa pasti korang mahukan Logan & Xmen mempunyai kaitan kuatkan? daripada ianya diolah menjadi stand-alone movie tanpa ada kaitan mana2 episode Xmen sebelum ini. so ini […]

  • , , ,

    Kecik Digantung Tak Bertali Oleh Pengurusan Hyper Act?

    Jika di luar negara kita amat sinonim dengan Taylor Swift yang asyik bertukar-tukar pasangan dan bila dia putus dia akan keluar lagu baru. Tapi lain pula di Malaysia, Lagu dah femes tapi vokalisnya dibuang? Mesti korang dah dapat agak kan siapa yang kami maksudkan? Yaa.. jika sebelum ini lagu Hanya Aku dan Harapan sangat popular […]

  • , , ,

    SBS Sahkan Rancangan Running Man Tidak Akan Berakhir

    Ramai peminat rancangan realiti popular Running Man ini kecewa dan sedih apabila mereka dapat tahu yang rancangan ini akan berakhir tahun ini. Namun SBS sudah pun mengesahkan yang rancangan ini tidak akan berakhir walaupun dilanda dengan pelbagai kontroversi. Pada asalnya mereka mengumumkan yang rancangan Running Man ini akan berakhir setelah kontroversi yang mengatakan mereka membuang […]

  • , , , ,

    Konsep dan Inspirasi di Sebalik Poster Finalis #AJL31 Yang Superb Ini

    Perkataan pertama yang keluar dari mulut kami bila melihat kesemua 12 poster finalis Anugerah Juara Lagu yang ke-31 ini ialah “Power gila”. Jarang untuk melihat poster promo yang sangat kreatif macam ni. Apa-apa pun kami ucapkan tahniah kepada Rosman Nizar (@rosmanpositivo) dan Hafiz Nordin (@hafizdetroit) yang mengeluarkan idea untuk buat poster yang kami rasa power nokharom […]

  • , , , , , , , ,

    10 Perkara Bodoh Yang Orang Malaysia Ambil Peduli Sepanjang 2016.

    Zaman sekarang ni, sikit-sikit viral, sikit-sikit viral. Semua benda nak viral. Benda baik-baik kalau nak viral, takpe lagi. Tapi benda yang remeh-temeh nak viral, nak ambil peduli kadang-kadang bro tertanya jugak, salah siapa sebenarnya Malaysia ni tak maju-maju lagi. Salah orang atasan atau salah kita-kita yang dekat bawah ni yang ambil peduli benda yang tak […]