Search Results for:

  • , ,

    Beauty And The Beast Ditayangkan Tanpa Suntingan Babak Kontroversi Pada 30 March Ini!

    Berita gembira untuk semua peminat filem Beauty and The Beast di Malaysia, setelah kontroversi melanda filem ini disebabkan babak “Gay” dalam filem ini akhirnya filem ini mendapat kelulusan untuk ditayangkan dan akan temui penonton di pawagam pada 30 March ini. Disney Co Malaysia akan mengeluarkan statement rasmi malam ini. Maka bergembiralah kita semua dapat tengok […]

  • ,

    Muzik Video hebat yang dirakam tanpa penggunaan CGI

    Cuba anda tonton MV ini terlebih dahulu Pasti anda jangkakan mereka menggunakan teknik CGI. Anda salah. Muzik video yang dihasilkan oleh duo kreatif Oscar Hudson dan Luke Moran Morris ini lansung tidak menggunakan CGI. Walaupun mereka boleh melakukan teknik CGI kerana ia lebih mudah, namun Oscar dan Luke membuat keputusan melakukan sesuatu yang agak menakjubkan. […]

  • , , , ,

    Ahmad Idham Dihentam Netizen Kerana Filem Minah Moto

    Siapa tak kenal dengan Ahmad Idham. Pelakon dan pengarah itu memang lantang bersuara sama ada melalui media massa atau melalui media sosial. Banyak isu-isu yang diketengah dan dipersoalkan oleh Ahmad Idham dan ada antaranya memang agak menimbulkan kontroversi. Baru-baru ini, pengarah itu telah memuat naik poster terbaru arahannya yang berjudul Minah Moto. Filem tersebut akan […]

  • , ,

    Pencuri hati atau pencuri peluang?

    Hampir setiap hari kita dilambakkan dengan bakat-bakat baru yang kononnya bakal “mewarnai” dunia hiburan tanah air. Namun disebalik kenyataan ini, kebenarannya kita dilambakkan dengan bakat yang biasa-biasa sahaja. Siapa sahaja kini boleh bergelar artis, tapi tidak semua hadir dalam industri untuk mempertaruhkan bakat luarbiasa. Ada yang datang untuk menjadi terkenal dan disegani. Tidak kurang juga […]

  • , ,

    Tips Penting Melancong Ke New Zealand

    Bila nak pergi melancong ke suatu tempat, mesti ramai yang memilih untuk dapatkan atau baca tips apa yang patut dan tak patut dibuat di lokasi melancong tu. Jarang sangat jumpa orang yang main terjah sahaja tanpa membca atau minta tips. Jadi kami nak kongsikan kepada anda tips melancong ke New Zealand oleh seorang gadis ini. […]

  • , , , , ,

    Beauty and The Beast Ditangguhkan Tayangannya. Berikut Reaksi Rakyat Malaysia

    Sejak semalam, kecoh di media sosial tentang penangguhan tayangan filem Beauty and The Beast lakonan Emma Watson dan Dan Stevens di Malaysia dan beberapa negara lain. Ramai yang menyuarakan pendapat dan juga amarah mereka apabila filem yang ditunggu-tunggu itu ditangguhkan tayangannya. Filem ini dikhabarkan ditangguhkan tayangannya atas sebab satu adegan kecil yang memaparkan dua lelaki […]

  • ,

    Jadi Sebenarnya Tealive Bukanlah Chatime?

    Selepas sahaja Loob Holding menjenamakan semula semua 160 outlet Chatime sebagai Tealive, muncul ura-ura yang mengatakan Tealive ini bukanlah Chatime yang sebenar. Ini telah dijelaskan oleh satu akaun twitter yang mengatakan Chatime tidak akan bertukar ke Tealive atas beberapa sebab seperti yang mereka tweet di twitter Why we chose CHATIME, and not convert to Tealive. […]

  • , , , ,

    Video Teaser Filem Deadpool 2 Sudah Tersebar?

    Dikala orang masih lagi sibuk dengan filem LOGAN, video teaser filem Deadpool 2 pula dikatakan tersebar di beberapa pawagam di luar negara.  Seorang penonton telah berjaya merakamkan video teaser filem Deadpool yang dikatakan dimainkan sebelum filem LOGAN ditayangkan. Video teaser tersebut memaparkan Deadpool sedang menukar pakaian dalam pondok telefon cara yang sama seperti Superman apabila […]

  • , , , ,

    Kenapa LOGAN Putus Asa dengan Hidupnya?

    Hasil tulisan :Khaidir Shahri Teori TIMELINE James Howlett aka LOGAN 2017 didalam XMEN TRILOGY bagi penonton yang telah membesar dengan watak wolverine dari HUGH JACKMAN selama 17tahun ini, aku rasa pasti korang mahukan Logan & Xmen mempunyai kaitan kuatkan? daripada ianya diolah menjadi stand-alone movie tanpa ada kaitan mana2 episode Xmen sebelum ini. so ini […]

  • , , ,

    Kecik Digantung Tak Bertali Oleh Pengurusan Hyper Act?

    Jika di luar negara kita amat sinonim dengan Taylor Swift yang asyik bertukar-tukar pasangan dan bila dia putus dia akan keluar lagu baru. Tapi lain pula di Malaysia, Lagu dah femes tapi vokalisnya dibuang? Mesti korang dah dapat agak kan siapa yang kami maksudkan? Yaa.. jika sebelum ini lagu Hanya Aku dan Harapan sangat popular […]