Search Results for:

  • ,

    Siapa Sebenarnya Ismail Izzani Yang Popular Dengan Lagu Sabar?

    Mesti korang tertanya-tanya siapa sebenarnya Ismail Izzani yang tiba-tiba tular disebabkan lagu beliau yang bertajuk Sabar. Kami pun tidak tau menahu kenapa tetiba nama tetiba popular mungkin kerana lagu yang beliau nyanyikan dan juga suara beliau yang seakan-akan suara Justin Bieber sebelum matang. Ismail Izzani merupakan anak kepada penyanyi popular tahun 80an iaitu Datin Suliza […]

  • ,

    Ini Dia Top 10 Album Paling Laris Sepanjang Zaman

    Bila sebut pasal Album paling laku dan popular sepanjang zaman ni mestilah album dari luar negara kan. Nampaknya belum ada lagi album dari artis Malaysia yang mampu memasuki top 10 ini. Tapi agak-agak korang tahu tak album-album yang tersenarai dalam top 10 album paling laku dan popular sepanjang zaman ni? Senarai ni kami ambil dari […]

  • ,

    Tular Isu Hantaran Kahwin Mahal, Lelaki Ini Kongsikan Cara-Cara Bagi Hantaran Rendah

    Sehari dua ini isu hantaran kahwin mahal menjadi tular di laman sosial twitter. Ramai yang mempersoalkan isu jumlah hantaran diukur melalui pekerjaan dan tahan pembelajaran pasangan mereka. Namun, Lelaki ini yang dikenali sebagai Elmi cuba kongsikan bagaimana cara-cara untuk bagi hantaran rendah dengan betul. Memandangkan timeline masih bercerita pasal hantaran, baik aku kongsikan cara-cara dapat […]

  • , , , ,

    7 Jenis Rakan Sekerja Yang Semua Orang Ada

    Dalam dah bekerja ni, macam-macam jenis orang yang kita akan jumpa. Lagi-lagi bila pejabat atau tempat kerja besar, lagilah ramai rakan sekerja yang kita akan jumpa dan perlu berurusan dengannya kan? Bila dah namanya pun manusia, haruslah ada macam-macam ragam dan perangai yang kita kena hadap. Berikut adalah 7 Jenis Rakan Sekerja Yang Semua Orang […]

  • ,

    11 fakta tentang birthday boy Manuel Neuer !!

    Seberapa kenalkah anda dengan penjaga gol yang terkenal ini? Berikut ini adalah rangkuman 11 fakta tentang Manuel Neuer yang ingin dikongsi umum. Happy Birthday Manuel Neuer yg ke 31 (Gelsenkirchen, West Germany 27 March 1986) 1.Neuer menjalani perlawanan kompetitif kali pertama semasa dirinya masih berusia 4 tahun dan 341 hari. Saat itu dirinya didaftarkan dalam […]

  • ,

    “Budak Nakal” Taruhan Terbaru Dari Arja Lee Bersama Paranormal Records

    Bagi yang tidak tahu, Arja Lee pernah menyertai Gempak Superstar musim pertama pada tahun 2016 dan mendapat tempat ke 3 dalam pertandingan tersebut. Arja juga pernah mencuba nasib untuk menyertai Akademi Fantasia pada tahun 2013 namun tidak membuahkan hasil kerana beliau gagal melayakkan diri sebagai pelajar AF pada tahun itu. Kini Arja muncul dengan lagu […]

  • ,

    Lelaki Ini Kongsikan Pengalaman Di Samun oleh 3 Orang Lelaki Ketika Ingin Membeli Kereta

    Sekarang ni macam-macam kes yang kita dengar, ada yang menyamun jadi tukang tarik kereta tapi sebenarnya tak, dorang cuma nak curi kereta. Kes terbaru, sorqng lelaki dan dua orang lagi rakannya disamun oleh 3 orang lelaki India. Ceritanya lelaki yang dikenali sebagai Akeem Sharyzal ini ingin membeli kereta dari seorang penjual melalui laman sesawang Mudah.my […]

  • ,

    Ini Dia 5 Sebab Kenapa Seseorang Tu Tetap Stay Dalam “Bad Relationship” ?

    Bila bercinta ni macam-macam ragam kan? Lain orang, lain ragamnya. Lain pasangan, lain dugaannya. Antara dugaannya macam dapat pakwe kaki pukul atau mungkin dapat makwe yang kuat sangat merajuk dan cemburu tak bertempat. Bila dah bermacam-macam dugaan, relationship tu dah seakan terumbang-ambing dan lama-lama bertukar menjadi bad relationship. Apa itu bad relationship? Bila kau sudah […]

  • ,

    Kami Ni Bukanlah Peminat Cerita Korea Tapi Inilah 5 Video Dari Daebaking Yang Berjaya Memukau Kami

    Setelah beberapa video Daebaking muncul di susur masa twitter dan juga facebook kami, seakan-akan kami sudah terpukau dengan video tersebut walaupun kami bukanlah peminat tegar cerita korea. Kenapa? Kerana video yang dihasilkan oleh budak-budak disebalik Debaking ni sangatlah lawak kerana sarikata yang diubah menjadi lawak dan mungkin tiada kena mengena pun dengan video cerita korea tersebut. Antara […]