Search Results for:

  • , ,

    Cover Pilihan : Want To Want Me oleh Megan Davies

    Tenang. Itulah yang anda akan rasakan bila mendengar nyanyian dan petikan gitar Megan Davies bersama rakannya, Kyle Nachtigal. Nyanyian akustik mereka untuk lagi Want To Want Me nyanyian asal oleh Jason Derulo ini sangat merdu dan seronok didengar. Megan Davies yang berasal dari Harrisburg, Pennsylvania merupakan penyanyi dan juga penulis lirik. Mendapat pendidikan di Belmont […]

  • , , , ,

    Gambar Sekitar BIGBANG World Tour [MADE] in Malaysia 2015

    Seperti yang semua sedia maklum, kumpulan K-Pop yang kini popular dengan lagu “Bad Boy” iaitu BIGBANG telah membuat World Tour dan mereka menjadikan Malaysia salah satu lokasi untuk mereka mengadakan konsert dorang ni. Rasanya ini kali pertama mereka membuat persembahan di Malaysia. Kalau diikutkan BIGBANG hanya mengadakan konsert mereka sehari saja, tapi disebabkan respon yang […]

  • , , , , ,

    Shila Amzah Lancarkan Muzik Video Lagu 再见不再见 (Zai Jian Bu Zai Jian)

    Semalam Shila Amzah sudahpun memuatnaik muzik video untuk lagu terbaru beliau. Jadi apa sebenarnya cerita disebalik lagu Zai Jian Bu Zai Jian ni? Shila Amzah ada menerangkan sedikit pasal lagu ini di laman twitter beliau 再见不再见 zai jian bu zai jian is abt someone who is pain,but she's confused. To let go,or stay. It takes so much […]

  • , , , ,

    Elizabeth Tan Dan Faizal Tahir Muncul Dengan Lagu Baru Berjudul “Setia”

    Sebelum ini kita hanya lihat Elizabeth Tan nyanyi lagi sorang-sorang, pastu muncul dengan lagu Somewhere New Kolaborasi bersama Blink and Goldfish. Namun sekali lagi Elizabeth Tan muncul dengan lagu baru dan kali ini berkolaborasi dengan Faizal Tahir! Ini merupakan lagu single kedua Elizabeth Tan selepas lagu Knock Knock. Lagu baru ini ditulis oleh Faizal Tahir, Mike […]

  • , ,

    10 Pengajaran yang kita patut ambil selepas menonton filem hantu

    Manusia perlukan hiburan bukan? Dan antara hiburan yang manusia gemar adalah menonton filem. Filem seram adalah antara genre filem yang dimininati oleh penonton-penonton. Lihat saja berapa banyak filem seram yang mengungguli carta filem tempatan mahupon luar biasa. Dari kisah hantu asrama, rumah tinggal mahupon anak patung, penonton memang gemar menguji tahap ketakutan diri sendiri. Selepas […]

  • , , ,

    Ini Adalah Reaksi Orang Korea Terhadap Artis Wanita Malaysia

    Selalu kita lihat asyik orang Malaysia saja yang suka puji memuji artis-artis korea ni, yelah peminat K-Pop lah katakan. Tapi pernah tak korang terfikir apa reaksi orang korea bila tengok artis malaysia? ni kami bagi korang tengok satu video yang menunjukkan reaksi orang korea terhadap artis wanita malaysia yang popular. Jom kita lihat video ni

  • ,

    Mi Note 64GB kini dilancarkan di Malaysia

    Untuk pengikut tegar teknologi telefon pintar, pasti tahu tentang kewujudan Xiomi. Xiaomi adalah sebuah syarikat internet mudah alih yang berdedikasi untuk mewujudkan pengalaman kepada pengguna teknologi. Ditubuhkan pada 2010 , syarikat ini telah menjadi salah satu syarikat teknologi terkemuka di China. Selepas melancarkan Mi 4i pada Mei yang lepas, kini Xiomi terus aktif mengeluarkan produk […]

  • , ,

    Comel Tak Wanita Korea Ini Bercakap Dalam Bahasa Melayu

    Telah viral di facebook, ada seorang gadis korea yang sedang belajar bahasa melayu. Gadis tersebut bernama Luveve. Luveve mengatakan beliau sudah beberapa kali datang ke Malaysia, namun dia mula meminati Malaysia dan berminat untuk belajar bahasa melayu. Dia juga sukakan makanan di Malaysia. Jom kita lihat video wanita korea ini bercakap dalam bahasa melayu, sebaba […]