Search Results for:

  • ,

    Berapa Ramai Yang Tahu Sejarah Cucur, Cekodok dan Jemput-Jemput

    Mesti ramai yang mungkin tidak tau siapa pengasas/pembuat cucur, cekodok atau jemput-jemput ini, yang korang tau just goreng dan makan je kan? Sebenarnya lain orang lain panggilan mereka terhadap makanan ini, ada yang panggil cucur, ada yang panggil cekodok, ada yang panggil jemput-jemput tapi kesemua nama tersebut mewakili satu makanan yang sama. Bahan-bahan untuk membuat […]

  • ,

    Pandangan Seorang Penyokong Bolasepak Malaysia Suatu Masa Dulu

    Sejak Tuanku mengambil alih tampuk Presiden FAM pada 1984, Malaysia tidak lagi ke Olimpik. Sejak itu juga Malaysia telah ketinggalan tahun demi tahun kepada pasukan yang dulunya kita mudah untuk tewaskan seperti Korea Selatan, Jepun, Iran mahupun Kuwait. Sejak Tuanku mengambil alih tampuk, Malaysia tidak lagi layak ke Piala Asia secara merit. Tidak lagi melepasi […]

  • ,

    Nyanyian Josh Daniel Buatkan Juri dan Penonton X Factor UK 2015 Menangis

    Josh Daniel merupakan peserta terakhir yang membuat ujibakat untuk X Factor UK 2015. Josh menyanyikan lagu “Jealous” yang dipopularkan oleh Labrinth’s. Nyanyian Josh telah membuatkan bukan sahaja juri dan Simon Cowell tapi kesemua penonton yang ada. Ini kerana lagu yang dinyanyikan oleh Josh adalah untuk kawan baiknya yang telah meninggal dunia dua tahun lepas. Salah […]

  • ,

    Kilang Bateri Eveready Diubah Menjadi Satu Tempat Yang Unik Di Johor

    Tempat ini diberi nama Kilang Bateri sebab asalnya tempat ini pun Kilang bateri Eveready yang telah diubahsuai menjadi cafe, dan tempat-tempat lepak bebudak muda. Konfirm penuh sebab tempat ini vintage dan hipster memang jadi tarikan bebudak muda lah. Dikatakan tempat ini akan dibuka sepenuhnya bulan hadapan, tapi sudah mula dikunjungi orang-orang yang berada berdekatkan dengan Kilang […]

  • , , ,

    Senarai Pencalonan Anugerah Planet Muzik 2015

    Melalui laman instagram @mediacorp_suria, mereka baru saja memuat naik senarai pencalonan Anugerah Planet 2015. Acara gilang gemilang ni akan berlangsung di SUNTEC Singapura pada 9 Oktober 2015. Jom kita tengok senarai pencalonan Anugerah Planet Muzik 2015. Kami di ehgosheep ingin mengucapkan tahniah buat semua artis yang tercalon untuk #APM2015. Antara artis Malaysia yang tercalon adalah Dato’ […]

  • , , ,

    MUZIK VIDEO NOMBOR SATU – SLEEQ

    Kumpulan Sleeq baru saja mengeluarkan muzik video single terbaru mereka berjudul Nombor Satu di youtube channel Warner Music Malaysia. Jom kita layan!   LIRIK LAGU : NOMBOR SATU Nak tak nak percaya bahawa kau yang nombor satu Tak pernah ku sangka Tak pernah ku sangka kau yang nombor satu hanya kau yang dihatiku Tak pernah ku […]

  • , ,

    Anak tiri Dato Siti Nurhaliza lamar gadis seberang

    Siapa tak kenal dengan penyanyi nombor satu Malaysia, Dato Siti Nurhaliza. Beliau yang berkahwin dengan Dato Khalid atau lebih dikenali sebagai Dato K yang mempunyai anak-anak lelaki yang kacak. Salah seorang dari anak tiri Dato Siti Nurhaliza lamar gadis seberang yang amat cantik manis orangnya. Asyraf Khalid dan Tya Arifin, telah selamat melansungkan majlis lamaran/pertunangan […]

  • ,

    Pengguna iPhone kini boleh menikmati Whatsapp Web

    Pengguna aplikasi chat Whatsapp pasti tahu dengan kewujudan Whatsapp web dimana anda boleh mengakses whatsapp anda melalui web di URL web.whatsapp.com. Whatsapp web dilancarkan melalui Google Chrome sejak Januari dan boleh digunakan oleh pengguna Android, Blackberry dan Windows.   Terbaru, pengguna iPhone kini boleh menikmati Whatsapp Web. Berita baik ini memang telah dinantikan oleh pengguna […]

  • , ,

    10 Jenis kawan yang semua orang ada

    Semua orang mesti ada kawan kan? Jadi dalam ramai-ramai kawan tu mesti banyak ragam dan perangainya. Kawan yang itu perangai macam ni, kawan yang ini perangai macam itu. Kadang-kadang sampai pening dengan ragam mereka. Jom usha 10 Jenis kawan yang semua orang ada dalam dunia ni. 1. Kawan yang ‘tahu’ semua benda dan perkara dalam […]