Search Results for:

  • ,

    Patty and Pie, Petaling Jaya

    Ada peminat burger dan pizza ? kalau ada kami nak share satu tempat makan ni yang korang boleh makan Burger dan juga Pizza dalam masa yang sama. Patty and Pie nama diberi, menunya yang pelbagai buatkan korang rasa resah sebab hampir kesemuanya nampak menyelerakan, tapi  jangan risau sebab kalau nak dibandingkan dengan kedai makanan laju […]

  • , ,

    5 Cerita Yang Melalui Proses Penulisan Yang Mencabar

    Semenjak dua menjak ni, budaya membaca makin popular di Malaysia. Untuk Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur tahun ini, dijangka ada 2.5 juta pengunjung akan datang untuk memeriahkan Pesta tersebut. Jadi, untuk menaikkan lagi mood membaca kami ingin memberikan senarai buku yang ditulis dengan kekangan yang mencabar sekali. Mungkin boleh masukkan dalam senarai buku wajib baca […]

  • ,

    Hati-Hati Dengan Hackers Yang Cuba Mendapatkan Akaun Laman Sosial Korang

    Sejak kebelakangan ini, kita asyik mendengar artis-artis kita punya akaun instagram dihack oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Kenapa? sebab artis kita mempunyai follower yang banyak di instagram. Jadi sama ada mereka hack untuk jual akaun tersebut atau mereka hendak memilik akaun tersebut. Dalam satu minggu yang sama kita dengar akaun instagram Wawa Zainal, Mia Ahmad, […]

  • ,

    Siri Aesthete – Cara menghayati seni catan

    Seni catan merupakan hasil karya yang dihasilkan di atas benda yang rata seperti kanvas atau kertas dan menggunakan pelbagai medium seperti warna air, minyak, akrilik, gam, crayon dan lain-lain. Agak sukar untuk melihat anak-anak muda berpeleseran di galeri-galeri seni, mungkin tidak begitu dipupuk minatnya berbanding cabang seni lain seperti muzik dan filem. Anda juga mungkin memandang sinis […]

  • ,

    Pilihan Penginapan Ketika Bercuti

    Bila bercakap pasal travel, perkara kedua yang penting (lepas tiket flight, of course) adalah tempat tinggal. Maksudnya dari segi lokasi, harga dan kapasiti (kalau travel in group la). Kadang kadang kalau kat sesuatu tempat tu ada event, secara automatik hotel rate akan lebih tinggi. Itu perkara biasa. Jadi, di sini ada beberapa cadangan pilihan tempat […]

  • ,

    Apa itu Kerja Sosial?

    Barangkali ramai antara kita yang biasa mendengar tentang ‘charity work’ atau ‘social works’. Tentunya ramai antara kita yang menjadikan kerja-kerja kebajikan seperti ini sebagai satu hobi di waktu lapang. Kurang benar saya jumpa mereka yang berkecimpung dalam dunia ini hasil dari kesedaran bahawa ini adalah minat sebenar mereka. Saya mula berjinak-jinak dalam dunia ini sekitar […]

  • ,

    #CikMakPakHang, Nilai

    Siapa cakap Foodtruck ‘Hipster’ takda yang murah, entri kali ni kami nak bawak korang pergi checkout  satu Foodtruck yang level hipster dia boleh tahan tinggi, dan Foodtruck ni baru lepas VIRAL  yes VIRAL  dekat sosial media bulan lepas. Foodtruck ni diberi nama #CikMakPakHang, jangan pelik kenapa nama dia macam ni, ini penerangan  dari Founder  #CikMakPakHang […]

  • , , ,

    Revamp Semula Wardrobe Anda

    Umum para gadis dan wanita sekalian, wardrobe mesti dah penuh dan tiada tempat untuk meletak pakaian tambahan lagi (baca: baju baru). Hal ini pasti merunsingkan fikiran. Nak “letgo” tapi sayang atau tak tahu mana satu patut dilepaskan. Maka, mungkin tips ini berguna bagi anda … 1. Detox Almari anda perlu 100% detox dari pakaian yang […]

  • ,

    Nyonya Valley, Cyberjaya

    Alkisahnya, mencari makan di Cyberjaya ni pada mulanya agak payah. Panik juga masa mula-mula kerja di sini. Kononnya kawasan baru yang tiada identiti lagi. Kalau sebut Cyberjaya saja, balik balik mesti nasi arab, nasi arab, nasi arab. Penangan MMU. Nyonya Valley, terletak di Cyberview Garden (berhadapan dengan Cyberview Lodge Resort dan bersebelahan dengan Shaftsbury Square), […]