, , ,

Kenapa X-Men: Days of Future Past wajib ditonton?


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hasil perkongsian Khaidir Shahri

Untuk Fahami All Timeline X-men Trilogy.

Pandangan aku sebagai peminat film X-men(bukan komikfan hehe) mengenai timeline film2nya.. perbetulkan sekiranya silap ya.. 2000 – 2006 FOX telah menghasilkan dua filmnya iaitu X-men 1 & 2.. kemudiannya disusuli dengan X-men The Last Stand yang dikatakan sebuah film akhir X-men Trilogy..

Pada 2009 Fox cuba untuk curi perhatian peminat dengan menghasilkan pula X-men Origin Wolverine.. 2011 bermulalah spin off film2 x-men apabila mereka menghasilkan prequel X-men First Class.. masa nie, mati2 aku ingatkan xmen 1st class nie tiada kaitan langsung dengan mana2 film x-men yang lain..

how-fox-s-x-men-fantastic-4-could-join-the-marvel-cinematic-universe-329329

So Fox mula hired kembali Bryan singer dengan menghasilkan X-Men: Days of Future Past.. masa nie, aku betul2 rasa writer Future Past nie sangat hebat kerana berjaya kaitkan kesemua film2 X-men yang lain.. kerana ideanya menunjukkan Wolverine perlu perbetulkan kembali timeline (X-Men 1,2 & 3) dengan pergi ke zaman muda mereka, supaya tidak berlakunya peperangan antara manusia & Mutans seperti :

X-men The Last stand :
– kematian Prof X,Jean & Cyclops..hasil peperangan tersebut, manusia & mutans sepakat untuk berbaik sesama mereka.. tetapi kisahnya diteruskan lagi dengan sambungan :

X-Men: Days of Future Past
– Prof X Hidup kembali dan bergabung bersama Magneto untuk bersemuka dengan #Sentinels yang dicipta oleh #BolivarTrask..kekalahan teruk berlaku, dan Prof X deside untuk meminta wolverine kembali ke zaman muda mereka supaya menghalang dua PEPERANGAN MEGA ini dari berlaku.. so ending film ini, menunjukkan Wolverine terbangun dalam dua timeline yang berbeza :

  1. Logan tersedar di dalam rumah agam dan melihat semua orang masih hidup, seperti Jean & Cyclops.. so berakhir lah timeline untuk film X-men 1,2 & 3.. happy ever after.. hehehe
  2. Logan tersedar diatas bot bersama #WilliamStryker (mistique atau will? kena tunggu sequel wolverine 2017..) dan will membawa logan ketempat penyelidikannya serta mengubah logan menjadi manusia besi..

so? ini lah spin off untuk sambungan film X-Men: Apocalypse.. genius kan dieorang nie buat plot twist huhu..nak tau Prof X hidup macam mana? tonton balik credit end X-men The Last stand hehehe

Point besarnya, if selepas nie ada mutans yang pernah ada dalam timeline (1,2 & 3) berada dalam timeline baru film xmen new era nie.. jangan lah pelik.. kerana mereka dah tak wujud lagi untuk timeline lepas..

p/s : hurmm.. aku rasa FOX sangat genius kerana berjaya kaitkan keseluruhan film Xmen ini, so film X-men yang baru nie semua,start dari 1st class, Future past & X-men Apo, adalah timeline baru untuk film2 x-men new Era.. smile emoticon sebab x-men 1,2 dan 3 dah mempunyai ending happy ever after.. huhu superb giler kan!! if ada silap perbetulkan ya.. hehehehe peacee!!!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by Shepherd

Penjaga Kambing yang suka bergosheep.
90% Sheep & 10% Shepherd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *