, , , ,

Kenapa LOGAN Putus Asa dengan Hidupnya?


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hasil tulisan :Khaidir Shahri

Teori TIMELINE James Howlett aka LOGAN 2017 didalam XMEN TRILOGY

bagi penonton yang telah membesar dengan watak wolverine dari HUGH JACKMAN selama 17tahun ini, aku rasa pasti korang mahukan Logan & Xmen mempunyai kaitan kuatkan? daripada ianya diolah menjadi stand-alone movie tanpa ada kaitan mana2 episode Xmen sebelum ini.

so ini adalah teori pemahaman aku sebagai peminat tegar Xmen trilogy movie(BUKAN COMICFAN).. bagaimana Logan berkait dengan Xmen trilogy..
rasanya ramai dah faham timelinenya, so aku saja nak kongsi pendapat aku pula..

X-Men: Days of Future Past 2023
Prof X Hidup kembali dan bergabung bersama Magneto untuk bersemuka dengan Sentinels yang dicipta oleh BolivarTrask..kekalahan teruk berlaku, dan Prof X deside untuk meminta wolverine kembali ke zaman muda mereka supaya menghalang dua PEPERANGAN MEGA(xmen last stand & sentinel) dari berlaku.. so ending film ini, menunjukkan Wolverine terbangun dalam dua timeline yang berbeza :
* Logan tersedar diatas bot bersama WilliamStryker (mistique atau will? (kenapa? kena tanya director sendiri huhu)
dan will membawa logan ketempat penyelidikannya serta mengubah logan menjadi manusia besi..
* Logan tersedar di dalam rumah agam dan melihat semua orang masih hidup, seperti Jean & Cyclops.. so berakhir lah timeline untuk film X-men 1,2 & 3.. BUMPP!! so dari sini bermulanya film LOGAN..


LOGAN 2009 :
Didalam LOGAN MOVIE, prof X ada sebut semenjak 20tahun lepas tiada mutans yang lahir dapat dikesan.. kenapa?
* kerana setiap mutant akan mempunyai kebolehan bila berumur 18 tahun/baligh.. dari situ prof x tak dpt kesan mutant2 nie..
tapi ade mutant yang lebih hebat boleh mengesan mutant ini dari awal kelahiran mereka.. (dalam film nie ada bagitau siapa mutant tersebut).

So tertubuhnya organisasi TRANSIGEN yang telah menguna kelebihan mutant tersebut dan plan membunuh mereka dari bayi lagi..(teori aku je, kalau silap betulkan hehe)
so pupus la kesemua mutans didunia… tapi??? hebat sangat ke organisasi TRANSIGEN nie mampu menghapuskan team XMEN? apa plan hebat dieorang?
ok ini teori dan pemahaman research aku..

LOGAN 2029 :
– 20 tahun kemudian, tanpa sedar Logan dan kesemua Xmen hidup aman & tenteram… kerana mereka tak sedar mutans yang baru lahir telah dibunuh secara senyap oleh TRANSIGEN..
dengar kata dari versi komik mengatakan Logan mempunyai isteri dan anak untuk masa tersebut,
so part yang cukup sedih adalah plan TRANSIGEN yang berjaya mengunakan Mysterio untuk memanipulasi minda LOGAN sehingga membunuh kesemua ahli Xmen dengan cukup TRAGIS dan kejam.. dari situ lah point sebenar Logan berputus asa dengan hidupnya serta berhenti mengunakan CLAWS nya.. fuhh… tragikk…(tiada scene ini dalam LOGAN ya tuan puan) 

LAST POINT :
– last teori aku kenapa Logan dah giveup? ia bermula dari kelahirannya pada tahun 1832 hingga kisahnya kini 2029, Logan telah mengharungi dua fasa timeline (Xmen & Xmen Reboot) yang cukup tragis,kerana melihat sahabat2nya mati sebanyak dua kali serta jangka hayat umurnya yang mencecah 252tahun.. lebih keperitan dari kebahagian.. 

p/s : harap semua boleh terima teori aku nie, kalau ada silap boleh perbetulkan ya.. selamat menonton!! wajib tonton untuk moviefan yang dah hidup dalam era HUGHJACKMAN sebagai #WOLVERINE.. ianya hasil karya yang sungguh masterpiece..

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by Shepherd

Penjaga Kambing yang suka bergosheep.
90% Sheep & 10% Shepherd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *