, , , , , , , ,

Jangan Baca Post Ini Jika Korang Belum Menonton Furious 7


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nampaknya masih lagi demam Furious 7, tahniah diucapkan kepada team Furious 7 kerana berjaya memecahkan rekod setelah filem ke-7 ini mencapai RM520 juta pada minggu pertama filem ini ditayangkan. Filem ini telah berjaya mengalahkan rekod yang dipegang oleh filem Captain America: The Winter Soldier yang mendapat kutipan sebanyak RM346 juta.

untuk semua pembaca, diharap menyediakan kopi dan biskut mayat kerana entry ini mungkin akan membuat anda mengantuk kerana ia terlalu panjang, kalau penat berhenti minum kopi dan makan biskut. Jadi inilah sedikit fakta (mungkin bukan) tentang Furious 7 untuk bacaan korang. SPOILER ALERT Jangan baca entry ini jika korang tak tengok lagi filem Furious 7. Dalam banyak-banyak 8 je yang kami mampu tulis sebab dah ngantuk *tulis sambil minum kopi

1.Paul Walker Meninggal Dunia
paul walker 1
paul walker 2
paul walker 3
paul walker 4

Semasa Paul Walker meninggal dunia, dia hanya separuh jalan menjalani penggambaran The Fast & Furious 7. Selamat beberapa minggu selepas kematian Paul Walker, producer tidak tahu nak buat apa dengan karakter Brian O Connor kerana ia salah satu watak utama dalam filem ini. Kematian Paul Walker menyebabkan pengambaran filem Furious 7 diberhentikan selama 5 bulan untuk menghormati kematian Paul Walker.

2.Watak Brian O Connor direhatkan
Watak Paul Walker Direhatkan
ada beberapa cadangan tentang apa yang patut dibuat dengan watak ini, antaranya sama ada buat Brian mati dalam filem ini tapi mereka memilih untuk merehatkan watak Brian dalam Fast 7

3.Filem Furious 7 hampir tidak ditayangkan disebabkan kematian Paul Walker
paul walker 5
paul walker 6
paul walker 7
paul walker 8

Disebabkan Paul Walker mati, filem Furious 7 dikatakan hampir diberhentikan dan tidak akan meneruskan pengambaran tapi semua crew dan pelakon serta producer ingin meneruskan filem ini sebagai tribute untuk Paul Walker dan sebagai penghormatan pada Paul Walker dan keluarganya

4.Cody dan Caleb Walker mengantikan Paul Walker dalam Furious 7
Cody dan Caleb Ganti Paul Walker 2Cody dan Caleb Ganti Paul Walker

Untuk meneruskan filem Furious 7 Cody dan Caleb bersetuju untuk mengantikan Paul Walker dalam Furious 7 mengunakan teknik mengunakan teknik CGI.

5.Skrip diolah untuk meneruskan pengambaran Furious 7

Penulis skrip Fast and Furious 7 mengolah semula skrip filem ini untuk merehatkan watak Paul Walker dalam filem ini supaya filem ini dapat diteruskan dan tidak diberhentikan. Sebab tu kalau korang tengok filem ini dari awal sampai habis semuanya adalah tribute untuk Paul Walker.

6.Scene Mia Torreto (Jordana Brewster) sangat emotional
Scene Mia Torreto (Jordana Brewster) sangat emotional

Dalam filem Furious 7 ada satu scene antara Mia dan Brian berbual dalam telefon yang mana scene itu amat susah buat Jordana Brewster kerana dia bercakap dengan seseorang yang sudah tiada, dan script dalam scene ini pun amat menyentuh jiwa yang mana boleh membuat penonton sedih.

7.Scene last sangat emotional
Scene last sangat emotional 1 Scene last sangat emotional 2 Scene last sangat emotional 3 Scene last sangat emotional 4 Scene last sangat emotional 5 Scene last sangat emotional 6

Dimana semua watak utama furious 7 duduk di pantai melihat Brian dan Mia gembira bermain dengan anak mereka dan kata-kata yang diungkapkan oleh setiap watak ini mempunyai maksud yang tersembunyi dan semuanya adalah untuk Paul Walker, dimana korang boleh tengok Letty menangis dalam scene ini dan semua dengan muka sedih.

8.Kata-Kata Dom (Vin Diesel) untuk Brian (Paul Walker)
for paul 1
for paul 2
for paul 3
for paul 4
for paul 5
for paul 6
for paul 7

I live my life a quarter mile at a time. You did too. That’s why we’re brothers. No matter where you are, whether it’s a quarter mile away or half way across the world, you’ll always be family.

9.Furious 7 ialah untuk Paul Walker
legasi paul walker

Jika bukan untuk menamatkan legasi Paul Walker yang menjadi watak penting dalam semua filem fast and furious, filem ini sudah tentu tidak dapat dihasilkan kerana boleh dikatakan semua pelakon Furious 7 masih dalam bersedih tapi mereka memikirkan yang Paul Walker mahu filem ini diteruskan, dan itulah Furious 7, satu filem tribute untuk Paul Walker yang mampu buat korang menangis.

10.Fast and Furious 8?

Menurut satu temubual bersama Vin Diesel, Pengambaran Fast and Furious 8 akan bermula di New York, adakah lebih gempak? bolehkan kita move on dari Paul Walker? sama-sama kita tunggu.

so dalam banyak-banyak scene dalam furious 7, yang mana buat korang rasa nak nangis/sebak?

SUMBER : dailymailbuzzfeedfast-and-the-furiousscreenrantfanpop

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by Shepherd

Penjaga Kambing yang suka bergosheep.
90% Sheep & 10% Shepherd

3 Comments

Leave a Reply
  1. Sebak bile tgk kereta sama kereta bertembung, hero dgn org jahat bleh keluar kereta nk bgaduh lg. sebak2

  2. Kesedihan saya melanda apabila watak Luke Hobbs, lakonan Dwayne Johnson hanya dilihat pada permulaan dan pengakhiran filem ini, kerana beliau sedang sibuk menjalani penggambaran filem ‘Hercules’ pada waktu itu… Huwaaaaa :'(

Leave a Reply to Peminat Dwayne Johnson Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *