, , ,

GoSheep: LifeHackers 001 – 10 life hack yang diperlukan oleh sang gadis


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dalam hidup ni kita selalu cari cara untuk mudahkan semua benda. Jadi, setiap hari Isnin kami di ehgosheep.com akan bawakan segmen khas untuk anda yang dipanggil Life Hackers. Ada banyak tips dan idea-idea menarik untuk mudahkan hidup korang.

1. Susun barang dengan strip magnetik

Memang best guna strip magnetik ni. Boleh beli kat kedai alat tulis atau Daiso. letak kat dinding pastu takdelah barang korang bersepah.

1

2. Macam mana nak masukkan jeans bila pakai boots.

Ikut cara-cara macam dalam gambar ni. Senang kan? Hehehe.

3

3. Masukkan kunci dalam keychain

Tak perlu nak sakit jari dah. Guna je penanggal stapler camni.

4

4. Simpan baju dalam laci dengan lebih kemas

5

5. Pakai belt dengan pelbagai cara

Nak tukar gaya senang je dengan guna belt yang korang ada. Ikat je dengan cara berbeza.

6

6. Bungee Cord = Master Organisasi!

Murah, kalerful dan mudah digunakan! Amik je apa2 kayu atau papan lebihan dan lekatkan bungee cord untuk susun barang kemas.

7

7. Simpan cincin dan anting-anting

Ada bekas ais lebih? Jadikan penyimpan cincin dan subang korang. Kalau xde lebih boleh beli kat Daiso. Hahaha.

8

8. Papan magnet

Perasan tak kat kedai alat tulis ada jual papan magnet? Tampal kat dinding utk susun mekap korang yang bersepah tu. Nak cari pun dah tak susah.

9

9. Straw

Kalau simpan rantai selalu bergulung2 kan? Gunakan straw camni. Senang hidup korang

10

10. Cincin murah

Bila kita beli cincin murah , kaler dia selalu melekat kat jari. betul tak? Elakkan dengan sapu clear nail polish kat bahagian dalam cincin tu. Settle!
11

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by DeeraNamzar

Hidup ini indah. Senyum. Instagram & Twitter : @areedrazman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *