, ,

Cinta : Manusia Bodoh


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Bukan senang nak jumpa orang yang sayang kita, sabar dengan perangai kita, dan ada dengan kita. Bila dah ada tu hargai lah, sebab sekali dah terlepas susah nak dapat balik” – FatinRazali,2011

Berdasarkan ayat pepatah di atas jelas lah topik post pada kali ini ye. Mesti anda semua pernag mendengar cerita tentang manusia-manusia bodoh yang tak tahu bersyukur. Bersyukur kali ni merujuk dalam konsep percintaan. hubungan antara seorang lelaki dan perempuan.

Tak tau lah mana silapnya, manusia-manusia bodoh ni meninggalkan manusia yang tulus cintanya tu. Meninggalkan manusia yang pada pandangan manusia lain sangat sempurna cintanya. Tak cukup lagi ke? Apa agaknya yang manusia bodoh tu nak?

Kenapa la manusia-manusia ni kan? Apa lagi yang mereka cari?

Kalau dah jumpa orang sayang kat kita, cintakan kita. sabar dengan perangai kita, terima baik buruk kita, ada dengan kita bila kita perlukan dia, tolong lah hargai. Tolong lah. Ingat senang ke yang nak dapat orang yang mampu korbankan masa, tenaga, air mata, ego diri, dan bonus, wang utnuk kita? Kalau senang,mungkin semua orang takkan faham apa maksud bahagia atau derita. :’)

Apa yang anda mahu? Nak cari yang serasi 100%? Memang 67 tahun lah baru dapat pasangan. Serasi tu bullshit belaka. Sserasi tu tak akan ada kalau kita tak cipta. Nak serasi? Jadi anda dengan dia kena sama-sama give and take. Nak bahagia? Jadi anda dengan dia kena percaya, jujur, setia segala rukun negara apa semua tu. Nak yang sempurna?Sempurna tu perkara sial celaka. Kalau dia mampu buat anda rasa bahagia, bila bahu dia yang tetap anda mahu pinjam walaupun dia yang buat anda menangis, maka dia dah cukup sempurna untuk anda. Bila dia mampu kenal diri anda, faham siapa anda, lebih dari keluarga anda, jadi jangan lepaskan dia. 🙂

love fantasy

Kehadapan manusia yang tulus cintanya, anda yang pilih jalan cerita cinta anda macam tu, jadi sabarlah. Tak rugi jadi manusia sabar ni.’Dah sayang,hadap je lah’. Anda boleh pilih stay atau pergi. Kalau stay atas nama sayang, jadi bertahan la selagi mampu. Kalau anda pergi atas nama sayang, tak salah pilihan anda. Mencintai tak bermakna memiliki kan? Cukup melihat dia gembira, dan jika dia lebih gembira dengan ketiadaan anda, anda kena terima. :’)

Insya-Allah, kalau betul dia milik anda, kalau betul sudah tertulis jodoh anda berdua, tak akan kemana dia. Cepat atau lambat pasti akan bersama. Tapi jika bukan jodoh, buat lah macam mana sekali pon, bomoh pung pang pung pang sekali pun, tetap tak dapat jugak.

Selamat bercinta, semoga bahagia hingga hujung nyawa.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by Fatin Razali

Picisan yang gemar menyusun aksara menjadi sesuatu yang indah dibaca. Tiada pengalaman mengembala kambing biri-biri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *