, , , , , , , ,

10 Perkara Bodoh Yang Orang Malaysia Ambil Peduli Sepanjang 2016.


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
10 of 10Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

#2: Kes Acah-Acah Bunuh Diri Social Media Influencer.

Ada satu social media influencer ni, dia jadi influencer pun sebab dia sendiri yang kata diri dia tu influencer. Orang semua terus percaya dan rasa ter-influence dengan dia.

Tapi dia ni ramai orang tak suka. Yang bestnya, orang tak suka dia ni, lagi buat dia famous. Tapi orang lain yang orang lain buat jadi famous ni dapat job besar-besar, tapi social media influencer ni dia take things too serious, so satu malam dia buat keputusan untuk bunuh diri.

Dia acah-acah je. Bukan dia bunuh diri betul pun. Dia nak cari perhatian.

Dan dia dapat perhatian tu! Bukan main ramai lagi hero makwe-makwe yang muncul untuk backup dia. Dan ramai juga haters dia yang mengutuk dia malam tu.

Benda tu secara tak langsung dan secara langsung buat dia jadi lagi famous!

Lepas je kes tu, Alhamdulillah, akhirnya dia dapat juga job untuk bagi talk sampai ke Australia!

Hero makwe-makwe yang duk backup dia tu pun semuanya dengar kata dapatlah seorang dua makwe yang cair dengan dia orang.

#1: Drama Bersiri Pasal Karier Capai KPI.

Berada di carta pertama benda bodoh paling orang Malaysia ambil peduli tahun 2016 adalah drama bersiri cerita pasal karier dan bercinta dalam kaca tv dan juga di media sosial.

Orang Malaysia memang suka luang masa tengok tv. Takpe. Orang Malaysia suka ikut gaya hidup yang ditunjukkan dalam tv. Takpe. Tapi sampai kes tertipu kes kisah cinta dua pelakon utama dekat media sosial ni yang paling berdekah sekali.

Yang paling kelakar sekali pasal benda ni adalah, dua-dua akaun media sosial pelakon utama tu bukan dia orang yang jaga pun. Yang duk bercinta dalam Twitter tu pun bukan dia orang yang bercinta! Yang tukang berlakon dalam timeline korang bercinta tu adalah orang yang dah diupah untuk buat benda tu!

Tapi sebab orang Malaysia ni jenis yang ambil peduli dan sangat caring, dia orang senang terpedaya.

Dua pelakon utama tu apa lagi, ambil kesempatan dari situasi orang Malaysia senang kena tipu dan senang ambil peduli ni. Sorang jual minyak wangi, sorang lagi jual tudung nama watak.

Rating mencanak-canak naik sebab lakonan dalam media sosial menjadi. Produk yang dijual pun sangat laris!

Sampailah salah satu produk habis dijual. Terus keluar statement dekat media cakap yang jangan gosipkan pelakon wanita tu dengan pelakon lelaki tu. Game plan memang A.

Yang kena tipu siapa? Haha haha haha!

Media kita pun makin terdesak. Sebab berita yang dia orang cari sendiri dekat luar sana tu, yang penting-penting orang taknak ambil peduli. Sebab satu, mungkin sebab berita pun tak berapa nak betul.

So dia orang pun ambillah berita-berita yang samdol macam ni dijadikan berita dia orang. Untuk naikkan rating sama ada rancangan tv atau pun naikkan rating website dia orang. Supaya iklan boleh masuk dan dia orang dapat duit untuk bayar gaji pekerja dia orang.

Orang Malaysia akan selamanya jadi orang Malaysia. Kita akan selamanya ambil peduli benda remeh temeh ni sampai generasi bila pun kita tak tau.

Berubahlah. Demi masa depan bersama.

Selamat Tahun Baru!

10 of 10Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *