,

10 Benda Dalam Filem “Back To The Future” Yang Benar Mengenai Tahun 2015


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Back to the future--time circuit board

Yeahh, bagi peminat filem “Back To The Future” mesti tahu yang hari ni sebenarnya hari apa. Yerr hari ni hari Rabu tapi bagi peminat filem ini, itu bukanlah jawapan yang betul. Hari ni merupakan hari dimana Marty McFly and Doc merentasi masa depan mengunakan mesin masa untuk pergi ke tahun 2015, dan tarikh mereka sampai ke tahun 2015 itu adalah hari ini.

“We’re descending toward Hill Valley, California, at 4:29 pm, on Wednesday, October 21st, 2015.”

Kalau kita lihat dekat filem ini, mereka gambarkan tahun 2015 ini dunia sudah maju dengan kehadiran hoverboard, Kereta Terbang, Kasut automatik dan banyak lagi. Tapi hari ini 21 Oktober 2015, yang mana antara yang ditunjukkan dalam filem ini yang benar-benar wujud?

1. Filem 3D

Mungkin tidaklah seperti yang digambarkan dalam filem Back To The Future ni, tapi masa tu siapa yang tengok filem ini mesti mereka akan menganggap filem 3D ini hanya satu ciptaan untuk filem ini sahaja. Tapi seperti yang kita tahu, Zaman 2015 ini memang wujud filem dalam 3D.

2. Kewujudan Drones

Yerp, Drone dah wujud sekarang dan juga boleh record video dan ambil gambar dengan gopro yang diletakkan bersama dengan Drone. Ramai photographer dan videographer yang mengunakan drone ni.

3. Kewujudan Tablet

Pada tahun 1985, seorang lelaki cuba pujuk Marty untuk mengekalkan jam di bandar tersebut tapi pada tahun 2015, seorang lelaki meminat Marty untuk sign petition untuk kekalkan jam tersebut dengan mengunakan tablet. Yerp, sekarang dah wujud pun tablet ni contohnya iPad.

4. Video Call Conference

good-old-video-conferencing-this-looks-pretty-close-to-skype
Yerp dalam filem Back To The Future ini mereka tunjukkan pada tahun 2015 ada video conference, yang dimana pada zaman 2015 iaitu sekarang ni, video call conference ini memang wujud contohnya skype, dan yang lagi best korang tak perlukan skrin besar tapi hanya video call mengunakan handphone sahaja.

5. Split Screen

Tapi tahun 2015 ini, korang takdelah boleh tengok semua channel hanya mengunakan satu TV je macam yang yang ditunjukkan dalam filem Back To The Future. Tapi kita ada split screen option dekat TV ataupun gabungan tablet/Computer/TV untuk membolehkan kita melihat pelbagai channel dalam satu masa.

6. Biometric Scanner

using-biometric-scanners-for-security-purposes
Dalam filem ini, ada satu skrip berbunyi “Press your thumb to the plate.“. Dimana mereka menunjukkan yang Biometric Scanner ini digunakan untuk tujuan keselamatan. Benda ni dah wujuk kalau korang perasan lah, benda tu ada kat iPhone korang yang guna fingerprint untuk unlock korang punya phone.

7. Video Games yg Tak Perlukan Controller

video-games-that-dont-require-controllers
Nampaknya pada zaman 2015 versi Marty, kita boleh tafsirkan yang X-Box Kinect digunakan masa tu. Sama juga dengan zaman 2015 sekarang ni, kita dah ada macam-macam jenis game yang sudah tidak mengunakan controller dan juga ada yang mengunakan controller wireless. So apa yang dilihat oleh Marty pun dah ada sekarang.

8. Computer yang Mengunakan Voice Commands

computers-that-listen-to-voice-commands-just-like-siri-and-google
Dan ini wujud sekarang ni! Siri dan Google Voice cuma korang takleh nak order makanan lah guna sistem ni!

Sebenarnya ada banyak lagi, benda yang digambarkan dalam filem Back To The Future yang dah wujud sekarang, tapi ada juga benda yang digambarkan dalam filem ini tidak wujud lagi dan mungkin tidak akan wujud!

owh ya, dalam filem tu takde tunjuk yang EhGosheep publish cerita pasal depa ni pada 21/10/2015 pukul 4.29PM, yer artikel ini diterbitkan pada pukul 4.29PM hari ni sama seperti waktu kedatangan Marty McFly and Doc ke tahun 2015

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by Shepherd

Penjaga Kambing yang suka bergosheep.
90% Sheep & 10% Shepherd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *