Baru-baru ini dilaporkan bahawa penyanyi Se7en tidak akan memperbaharui kontrak dengan syarikat naungannya, YG Entertainment.

Pada 25 Februari, satu laporan dikeluarkan menyebut, “Se7en telah didaftarkan dalam tentera tanpa kontraknya diperbaharui dengan YG Entertainment. Kedua-dua pihak memutuskan bahawa mereka tidak akan memperbaharui kontrak buat masa ini. “

Walaupun kontrak Se7en dengan mereka telah tamat, YG Entertainment menunjukkan sokongan mereka dengan menghantar kereta untuk menjemputnya ketika tamat tugas di kem tentera pada bulan Disember yang lalu. Ini membawa kepada spekulasi bahawa dia mungkin akan menandatangani kontrak baru dengan agensi tersebut. Tetapi perkara ini nyata tidak berlaku. ”

Menurut pelbagai artikel YG dan Se7en rapat antara satu sama lain sepanjang sambutan Tahun Baru Cina, tetapi ia telah dipersetujui bahawa pembaharuan kontrak itu tidak akan berada dalam kepentingan kedua-dua belah pihak. Se7en nampaknya tidak mahu memberikan tekanan kepada agensi, dan agensi itu juga mahu Se7en terbang sendiri.

Kenalan Se7en memberitahu media, “Se7en telah berjalan dan mendapat banyak rehat. Kerana dia telah melalui banyak perkara. Dia perlukan masa untuk dirinya sendiri. Rasanya nama besar seperti Se7en tidak susah untuk menarik perhatian agensi lain. Kami doakan Se7en akan terus mengorak langkah di mana saja dia bernaung.