Makanan

Resipi Ayam Butter

Hello, siapa pernah makan dekat 'Gold Chillis' ? Mesti semua mengidam nak makan ayam butter diaorang kan ? Tapi disebabkan kedai tu selalu sangat full table, j...

Nasi Timbel Di Anggerik Kuring

Nasi timbel? Apakah? Pencarian makanan-makanan menarik di Cyberjaya diteruskan. Kali ini, aku sekali lagi dibawa (oleh diri sendiri) ke Shaftsbury Square keran...

Carbonara & Meatball Recipe

Perkongsian kali ini adalah berkenaan resepi yang "well basically" semua orang suka. Spaghetti Carbonara w/ Meatball Apa yang bestnya adalah, sos Carbonara  t...

Green Banana Leaf, Cyberjaya

Jadi, pencarian makan-makan aku di Cyberjaya diteruskan. Kali ini, aku membawa diri ke sebuah restoran nasi daun pisang. Kalau kerja di Kuala Lumpur dulu, boleh...

#CikMakPakHang, Nilai

Siapa cakap Foodtruck ‘Hipster’ takda yang murah, entri kali ni kami nak bawak korang pergi checkout  satu Foodtruck yang level hipster dia boleh tahan tinggi, ...

Nyonya Valley, Cyberjaya

Alkisahnya, mencari makan di Cyberjaya ni pada mulanya agak payah. Panik juga masa mula-mula kerja di sini. Kononnya kawasan baru yang tiada identiti lagi. Kala...