Kawan, siapa yang tak ada kawan dalam dunia ni kan? Melainkan kalau dia memang dilahirkan pesen forever alone daripada kecik. Trending di Twitter sejak malam semalam adalah hashtag #KitaAdaKawan. Para tweep semua menzahirkan apa jenis kawan yang mereka ada.

Jadi, jom kita layan apa 10 jenis kawan yang semua orang ada.

1. Kawan yang dia bahan kita boleh, kita bahan dia tak boleh.

 
2. Kawan yang kita selesa dengan dia. Susah & senang bersama.

 

3. Kawan yang merajuk bila tak ajak lepak, tapi bila dah ajak dia bagi alasan

 

4. Kawan yang masa kecil ala kadar, dah besar hot!

 

5. Kawan bila ada pakwe/makwe terus lupa member.

 

6. Kawan yang kuat makan tapi tetap kurus.

 

7. Kawan yang jadi penghibur kita.

 

8. Kawan yang lupa dengan hutang dia.

 

9. Kawan yang join MLM

 

10. Kawan yang obses dengan handphone

Tak kira apa pun jenis kawan yang korang ada, hargailah sementara mereka masih ada. Keluarga kita tak boleh pilih, tapi kawan kita boleh pilih. Hargailah kawan yang memilih untuk berkawan dengan kita. 🙂

teruskan tweet korang pasal #KitaAdaKawan kat twitter okay!